Menu
Appetizers
Parmigiana
Coquilles St. Jacques
Salmon tartare
Salmon tartare served on burrata cream with pineapple, black sesame and fresh mint.
Focaccia with Tuscan Virgin olive oil and rosemary
Tasty fragrant focaccia with Tuscan Virgin olive oil.
Sicilian tuna tartare
Sicilian tuna tartare – tuna, capers, olives, Pachino tomatoes and oregano
Stewed mussels in white wine with croutons
Stewed mussels in white wine with croutons
Parma ham with buffalo mozzarella DOP.
Parma ham with buffalo mozzarella DOP.
Beef Steak Tartare with Crispy Egg
Vitello tonnato
Vitello tonnato – thinly sliced veal served in a velvet sauce with tuna, capers and lettuce
Salads
Salad with Pears, Walnuts and Gorgonzola
Fennel salad
Fennel salad, oranges, Taggiasche olives and smoked salmon
Seafood salad
Seafood salad – calamro, baby octopus, mussels, prawns and chicory
Salad with shrimps
Salad with shrimps in mayonnaise sauce with saffron, ginger and tomatoes
Soups
Tomato Cream
Velvet leek cream soup
Velvet leek cream soup with grilled shrimp
Zupa borowikowa
Zupa borowikowa aromatyzowana białą truflą pod płaszczykiem z ciasta francuskiego.
Krem z fasoli
Krem z fasoli podany z makaronem i chrupiącym bekonem.
Main Courses
Carbonara San Lorenzo
Spaghetti cacio e pepe
Spaghetti with Mussels
Seafood Spaghetti
Penne w sosie pomidorowym
Penne w sosie pomidorowym z pikantną papryczką
Fresh Pasta
Tagliatelle with Ragù
Lasagne San Lorenzo
Black Squid Ink Tagliolini with Baby Octopus
Black Ravioli with Salmon and Caviar
Tagliatelle with Shrimp and Zucchini
Homemade dumplings
Canelloni nadziewane farszem mięsnym
Canelloni nadziewane farszem mięsnym ze szpinakiem w sosie beszamelowym
Pasta al Torcchionio z kremem serowym
Pasta al Torcchionio z kremem serowym, rukolą i chrupiacym bekonem i serem ricotta z Sardynii
Maltagliati z białym ragu z perliczki
Maltagliati z białym ragu z perliczki
Ravioli z nadzieniem z labraska i sera ricotta
Ravioli z nadzieniem z labraska i sera ricotta podane w kremowym sosie z krewetkami i świeżymi tymiankiem
Agnolotti z sekretnym nadzieniem naszego Szefa
Agnolotti z sekretnym nadzieniem naszego Szefa z klarowanym masłem aromatyzowane białą truflą
Tagliatelle w delikatnym sosie czerwonymi sycylijskimi krewetka
Tagliatelle w delikatnym sosie czerwonymi sycylijskimi krewetkami
Domowe kopytka w kremowym sosie z borowikami
Domowe kopytka w kremowym sosie z borowikami
Fish and seafood
Fish and seafood platter with vegetables in crispy tempura
Steamed Sea Bream with Shrimp and Vegetable Ragù
Grilled Salmon with Vegetables
Grilled Octopus
Tuna steak
Sola w delikatnym sosie cytrynowym
Sola w delikatnym sosie cytrynowym z natką pietruszki podana z ziemniakami
Filet z labraska w białym winie
Filet z labraska w białym winie z kaparami, oliwkami, pomidorkami cherry i ziemniakami
Labraks pieczony w soli morskiej
Labraks pieczony w tylko morskiej z sałatą i zielonym sosem / 400g
Dorada / labraks z grilla z sałatką z kopru włoskiego
Dorada / labraks z grilla z sałatką z kopru włoskiego i opiekanymi ziemniakami
Krewetki Argentyńskie (5 szt.)
Krewetki Argentyńskie (5 szt.) w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry
Meat Dishes
Beef steak with rosemary (200 gr)
Grilled duck breast
Costata - Grilled beef steak served with potatoes (500 gr)
Steak Florentine with Roasted Potatoes (500 gr)
Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami
Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem.
Flank Fillet Steak with Truffle Olive Oil
Policzki wołowe w sosie Barolo
Policzki wołowe w sosie Barolo podane z puree ziemniaczanym.
Kotlet drobiowy SAN LORENZO
Kotlet drobiowy SAN LORENZO z ziemniakami opiekanymi w piecu.
Side Dishes
Rosemary Roasted Potatoes
Spinach with garlic and crunchy almonds
Grilled vegetables
Mix sałat
Mix sałat ze świeżymi warzywami i oliwkami Taggiasche.
Dolci
Raspberry sorbet with champagne
Sfogliatine with crunchy almonds stuffed with three flavours of
Whipped cream with chocolate and fruit
Tiramisù
Ananas podany na serniku
Ananas podany na serniku z czekoladowymi ciasteczkami i świeżą miętą.
Ciepły torcik czekoladowy
Ciepły torcik czekoladowy z kremem waniliowym i lodami truskawkowymi.