San Lorenzo
pl
polski

blog

Lubicie ostre potrawy? W waszej kuchni nie może zabraknąć peperoncino!
{{'2018-01-16 00:00:00' | appDate}}

Lubicie ostre potrawy? W waszej kuchni nie może zabraknąć peperoncino! Czuszka czyli peperoncino, zwana również : diavulillo, pipi, pipazzu lub diavulicchio jest głęboko zakorzeniona w kuchni Włoskiej. 

 

Czuszka czyli peperoncino, zwana również : diavulillo, pipi, pipazzu lub diavulicchio jest głęboko zakorzeniona w kuchni Włoskiej. 
Na świecie istnieje prawie 2 tys. różnych gatunków pikantnej papryczki, z czego 200 uprawianych jest na południu Włoch. Czerwona, żółta, zielona z reguły im mniejsza tym bardziej pikantna:). Peperoncino zawiera bardzo dużo witaminy E i słynie jako silny afrodyzjak. My dodamy Wam go do każdej potrawy według życzenia i potrzeb!

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Polityka Cookies.
ok