San Lorenzo
pl
polski

blog

BURRATA
{{'2016-05-19 00:00:00' | appDate}}

Burrata to młodsza siostra Mozzarelli...

Burrata to młodsza siostra Mozzarelli, pochodząca z południowego, słonecznego regionu Włoch Apulii. Ten słynny ser wyrabiany jest metodą pasta filata – wyciągania i rozciągania podgrzanego w gorącej wodzie sera, aż stanie się gładki i elastyczny. 

Ser ma kształt woreczka, z którego po przekrojeniu powoli i leniwie wypływa aksamitne, kremowe nadzienie o kuszącym nieskazitelnym białym kolorze! Dostarcza sporo kalorii, ale jeszcze więcej szczęścia! :)

P.S

Prosimy pamiętać, że Burrata to nie to samo co klasyczna Mozzarella :)

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Polityka Cookies.
ok